петък 16 юни 2006 - 23:55:17
16 Юни 2006

bTV Новините

Изпълнителната агенция по лекарствата разпореди медикамента Фуроземид - ампули с партиден номер 101004 незабавно да бъде блокиран и изтеглен от аптеките и лечебните заведения.
Лекарството се прилага на пациентите при животоспасяващи и спешни състояния. Лабораторен анализ установява, че ампулите от тази партида съдържат друг лекарствен препарат.


Преди ден от Софийския център по спешна медицинска помощ сигнализират Агенцията по лекарствата за проблем с медикамента Фуросемид. Лекарството се прилага при инсулт, инфаркт, остра бъбречна и остра чернодробна недостатъчност.
Д-р Емил Христов: “По време на подготовка за употреба на лекарствения препарат Фуроземид, произведен от “Софарма”, лекарите са установили, че при изтегляне на лекарството в спринцовката се получават дребни гранули, парцалчета, което ги е навело на мисълта, че продуктът не съответства на показателите”.
Лабораторен анализ установява, че съставът на медикамента е различен от посочения на опаковката. Откритото лекарствено вещество се използва в сироп за кашлица при простудни и вирусни заболявания.
Прочети още ...

Категории новини