вторник 01 юли 2008 - 12:27:59
Всички аптеки в Перник няма работят за 2 часа в сряда, в знак на протест срещу намеренията на големите вериги да монополизират пазара в града.

Перник е един от малкото градове в България, където в момента няма вериги, а всички аптеки се притежават и управляват от магистър-фармацевти.
Скандално известната верига на Веселин Марешки възнамерява да стъпи на местния пазар и да продава на дъмпингови цени докато елиминира малките аптеки


От 10.00 до 12.00 часа в сряда (02.07.2008г.) всички аптеки в Перник ще затворят врати, в знак на протест срещу завладяването на местния пазар от големите вериги. При спешни случаи лекарства ще могат да се закупят от определената за дежурна аптека „Гинка Катошева” до сградата на съда. По време на протеста местните фармацевти ще се съберат в градинката пред общината. Регионалната фармацевтична колегия на Перник се извинява на гражданите за причиненото неудобство и моли за тяхното разбиране. Предприемането на ефективен протест е крайна мярка, но това е една от последните възможности на фармацевтичното съсловие да алармира за очертаващата се криза в сектора.
Прочети още ...

Категории новини