събота 13 декември 2014 - 12:49:07
Факултетът по химия и фармация на СУ въведе дистанционно обучение
11.12.2014 г., zdrave.net

Факултетът по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски” дава възможност на своите студенти да се обучават дистанционно. Това стана ясно от думите на проф. Стефан Цаковски, който е ръководител на европейски проект за създаване на електронни форми за дистанционно обучение във факултета. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Проф. Цаковски каза, че са разработени 22 модула за дистанционно обучение, които обхващат основните дисциплини, преподавани във факултета. На разположение на студентите са виртуална библиотека, видео-лекции и видео-демонстрации на лабораторни упражнения. Те са достъпни на специален интернет портал. За работа със софтуера са обучени над 70 служители на факултета – преподаватели, технически и административен персонал.

Проф. Цаковски отбеляза, че дистанционното обучение дава възможност за коопериране на дейността на факултета с други университети, като за пример даде университет, намиращ се в Барселона.

Коментари

Факултетът по химия и фармация на СУ въведе дистанционно обучение benalgin 18 дек : 10:45 Отговори на това
Коментари: 1

Регистриран на: 06 юни : 10:06
БРАВО!!!!!!!!ВЕЧЕ И ДИСТАНЦИОННИ ФАРМАЦЕВТИ!Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрация