сряда 19 март 2014 - 10:25:46
Уважаеми колеги,
с прискърбие Ви уведомяваме, че след кратко боледуване на 65 г. почина магистър-фармацевт Детелина Таканяцова.

Детелина Таканяцова завършва фармация през 1974 г. Започва работа по разпределение в болничната аптека гр.Чирпан, а след това е изпратена в Аптечно - гр. Перник. След разпределението с оглед на отличната й езикова подготовка и интелектуален потенциал е изтеглена в ДАО / Държавно Аптечно обединение/ в отдел лекарствена информация , където работи до 1986. След това става ръководител на „Медимпекс“ , което обединяваше Гедеон Рихтер , Егис и Хиноин. След политическите промените в страната, спомага за бързо преодоляване на дефицита на лекарства на G.R. в България , както и подпомага създаването на първите частни аптеки в България. Работила е в дистрибутора "Калиман",Асоциацията Българското сдружение на Европейските генерични производители,СЗОК и частна аптека, където завършва житейския си път. През целият си стаж е един от най-добре информираните колеги по отношение на лекарствените средства .
В годините след политическите промените в страната подпомага и активно е участва в сдуженията на фармацевтите, в последствие Съюза на Фармацевтите в България, а след закриването му и на Български Фармацевтичен Съюз.

Управителният съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична поднася своите съболезнования на роднините и близките й.
Благодарим на колегата за оказаната подкрепата на организацията ни през последните 8 години.

Опелото и погребението ще се извършат от 12:30 часа на 20 март 2014 г. четвъртък в ритуалната зала на Централни софийски гробища.

Венелин Сапунаров магистър-фармацевт
председател на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична

Коментари

След кратко боледуване на 65 г. почина магистър-фармацевт Детелина Таканяцова alabaster 19 мар : 14:24 Отговори на това
Коментари: 6

Регистриран на: 15 мар : 22:01
Съболезнования!

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрация