Последни форум постове

  Тема Автор Преглеждания Отговори Последен отговор
Теми: 1185 | Отговори: 50438 | Преглеждания: 4171954
Важна тема Информационен сайт с фармацевтична насоченост (СПРАВОЧНИЦИ И ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ) Apteka Info 2290 35 Apteka Info
пн 16.03.2015, 11:35 
Няма нови съобщения Алтернативни лекарства! (НА ЛАФЧЕ :)) Свилен 280 1 benalgin
пт 30.01.2015, 18:09 
Няма нови съобщения [анкета] КАК ВИЖДАТЕ СВОЕТО ПОЛОЖЕНИЕ КАТО АПТЕКА В НАШЕ ВРЕМЕ? (НА ЛАФЧЕ :)) Кристиан 2085 4 gorgonita
вт 28.10.2014, 09:42 
PrintIdea.BG - Създай фото книга онлайн

МУ-Варна дипломира първия си випуск магистър-фармацевти

вторник 24.03.2015
От аdmin
март 16, 2015 medicalnews.bg

Тази събота Медицински университет -Варна дипломира първият си випуск от магистър-фармацевти. Церемонията по връчването на дипломите на 33-мата абсолвенти се състоя в Държавна опера – Варна.

Отличник на випуска е маг. фарм. Весела Борисова, която получи парична награда от ректора на университета проф. Красимир Иванов, наградата на декана „Първенец на випуска” и парична награда от името на кмета на Варна. Българският фармацевтичен съюз отличи с награда първите трима абсолвенти по успех. Весела Борисова обяви, че ще продължи кариерното си и научно развитие като асистент в Катедра по предклинична и клинична фармакология.

Всички 33-ма млади магистър-фармацевти положиха клетвата на фармацевта, като повтаряха думите на декана на Факултета по фармация – проф. Диана Иванова.

За първи път бе връчена и специалната награда на Декана на името на „Проф. д-р Делчо Желязков“, който поставя основите на преподаването по фармакология в България. С наградата бяха отличени проф. Анелия Клисарова, ректор на университета в периода 2004-2012, доц. Д. Димитров, бивш декан на факулетета, и доц. С. Титева за принос при акредитацията на факултета.

Факултетът по фармация към Медицински университет – Варна е създаден с Решение на 40-то Народно събрание на Република България от 16 октомври 2008 г. В него се обучават над 300 студенти по фармация. През 2014г. МУ-Варна започна изграждането на модерна девететажна сграда, която ще бъде новият дом на факултета.
Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

В памет на Момчил Величков Велчев

сряда 11.03.2015
От veskoto
Уважаеми колеги,
искам да изразя моите съболезнования за нашият колега магистър фармацевт Момчил Величков Велчев,
един от загиналите в лавината.
Снега отне живота на един мъж в разцвета на силите, само на 34 години.

Поклонението ще се извърши Утре на 12.03.2015 г. четвъртък, 11 часа в ритуалната зала на Централни градски гробища.
Ритуала ще започне от 10.30 в дома на покойника и от там ще се пренесе в ритуалната зала на Централни градски гробища.

Текст от роднините:

Ще те следваме в мислите си
по хребетите заснежени,
Ще летим с теб спокойни, устремени
...все нагоре...
Ти си светлина и чистота,
ти си доброта и свобода.


С поклон пред колегата,
Венелин Сапунаров магистър-фармацевт
председател на УС на Регионална фармацевтична колегия София-столична

Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

Kампанията за набиране на бази за преддипломния стаж на студентите по фармация, випуск 2014-2015 г.

понеделник 19.01.2015
От аdmin
Уважаеми колеги,
препращам Ви информация относно кампанията за набиране на бази за преддипломния стаж на студентите по фармация, випуск 2014-2015 г. на сайта на Български Фармацевтичен Съюз на линк ( -линк- ) .

Искам да Ви информирам, че тази година 2015 г. записването е само от сайта на Български Фармацевтичен Съюз.

Регистрация на сайтовете на Регионална Фармацевтична колегия София-столична и Фармклуб няма да има.

Офисът на Регионална Фармацевтична колегия София-столична, както и УС на Регионална Фармацевтична колегия София-столична
няма ангажимент към регистрацията,правилата на записване и не раполагаме с информация, кой и кога се е записал.

Моля въпроси и запитвания по темата да се отправят към офиса на Български Фармацевтичен Съюз и телефоните посочени на сайта за записванията.

Моля не звънете по този въпрос в офиса на Регионална Фармацевтична колегия София-столична.

С уважение
Венелин Сапунаров
председател на УС на Регионална Фармацевтична колегия София-столична
Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

Факултетът по химия и фармация на СУ въведе дистанционно обучение

събота 13.12.2014
От аdmin
Факултетът по химия и фармация на СУ въведе дистанционно обучение
11.12.2014 г., zdrave.net

Факултетът по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски” дава възможност на своите студенти да се обучават дистанционно. Това стана ясно от думите на проф. Стефан Цаковски, който е ръководител на европейски проект за създаване на електронни форми за дистанционно обучение във факултета. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Проф. Цаковски каза, че са разработени 22 модула за дистанционно обучение, които обхващат основните дисциплини, преподавани във факултета. На разположение на студентите са виртуална библиотека, видео-лекции и видео-демонстрации на лабораторни упражнения. Те са достъпни на специален интернет портал. За работа със софтуера са обучени над 70 служители на факултета – преподаватели, технически и административен персонал.

Проф. Цаковски отбеляза, че дистанционното обучение дава възможност за коопериране на дейността на факултета с други университети, като за пример даде университет, намиращ се в Барселона.

Прочети/Напиши коментар: 2    изглед за печат

Три нови метода, чрез които сме следени в Интернет

сряда 10.12.2014
От аdmin
Три нови метода, чрез които сме следени в Интернет
digital.bg | 04 Декември 2014г.

Рекламодателите ни преследват от години с цел да намерят по-добри начини да ни убедят да си купим продуктите, които те ни рекламират. Триковете, които използват са много и различни, но напоследък те са се променили.

Ако сте от тези хора, на които по-голямата част от деня им протича в интернет пространството, навярно ще ви бъде интересно да научите повече за тези 3 нови начина, по които сме следени в Интернет. За тях можем да научим благодарение на PC Mag.

Преди това не пропускайте да прочетете повече за тези 5 настройки във Facebook, които трябва да промените веднага. Добре е и да внимаваме за тези 4 онлайн измами преди празниците. Причината е, че измамниците са много изобретателни и няма да пропуснат възможността да ви ‘атакуват‘ по време на празничния сезон.

1. Проследяване на снимки

Може да не знаете, но компаниите ни следят в Интернет, много често без ние да подозираме за това. Социалните медии предлагат един от най-добрите начини на фирмите да ни проследяват онлайн. Рекламодателите са разработили нова технология, която следи логата и продуктите, включени в снимките, които ние публикуваме онлайн. Много компании плащат на трети страни, за да следят изображенията в мрежата и да индифицират отличителните белези на конкретната марка и да идентифицират неща като усмивки, специфична среда и броя на хората в снимката. Ако тези снимки са качени в социални сайтове като Instagram, Facebook или Twitter, рекламните компании могат да си купят правата за тях в зависимост от условията за ползване на сайта без вашето съгласие. Единственият начин да опазите снимките си които качвате в Instagram и Facebook от тези търговци е да се научите как да заключвате профила си напълно.

2. Ангажираността ни в социалните медийни платформи

Компанията Nielsen притежава социален, маркетингов инструмент, който следи ангажираността на аудиторията в социалните медийни платформи. Компанията определя рейтингите на телевизионните предавания на базата на реакцията на обществото към тях в Twitter. Това е може би една от най-ваните причини, поради които почти всяко телевизионно шоу в момента е свързано с хаштагове. Рекламодателите искат да видят как зрителите реагират на различните предавания, за да знаят как и кога да реализират рекламните си кампании.

3. YouGov

YouGov е великобританска компания за маркетингови изследвания и проучвания на общественото мнение. Тя използва нов и малко странен начин за улавяне на нагласите на обществото. YouGov на пръв поглед, изглежда като всеки друг новинарски сайт, но той ви позволява да търсите информация за известни личности, телевизионни предавания, спортен отбор, политически лидер или музикант и по този начин да разберете по какво се различават хората, които ги предпочитат.

Преди време от Business Insider направиха проучване с YouGov за двете най-полярни марки в технологиите: Apple и Google. Хипотезата, че собствениците на Apple са склонни да пестят и имат малко по-висок социален статус отколкото хората с телефони с операционна система Android се оказа вярна. Но знаехте ли, че собствениците на Apple са големи фенове на Beyonce, докато тези на Android предпочитат Olly Murs?
Прочети/Напиши коментар: 1    изглед за печат
Отиди на страница  1 2 3 ... 279 280 281

Категории новини