Последни форум постове

  Тема Автор Преглеждания Отговори Последен отговор
Теми: 1185 | Отговори: 50444 | Преглеждания: 4280421
Важна тема Информационен сайт с фармацевтична насоченост (СПРАВОЧНИЦИ И ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ) Apteka Info 2945 39 Apteka Info
чт 11.06.2015, 12:03 
Няма нови съобщения ПРОДАЖБА, ПОМЕЩЕНИЕ В ГЕО МИЛЕВ (ОБЩИ ВЪПРОСИ) Ivan Dimitrov 642 2 iwonow
сб 06.06.2015, 00:08 
Няма нови съобщения Алтернативни лекарства! (НА ЛАФЧЕ :)) Свилен 561 1 benalgin
пт 30.01.2015, 18:09 
PrintIdea.BG - Създай фото книга онлайн

14 годишно момиче почина, според близките - заради ваксина - Новините на Нова (08.07.2015)

сряда 15.07.2015
В Италия, българче почина броени дни, преди да навърши 15 години. Здравословното състояние на Лили се влошило, месец след ваксинация срещу рак на маточната шийка. Близките са убедени, че има връзка между двете събития - какво обаче казват лекарите?

Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

Ово йе реформа! Нов скандал: Москов протеже на фармацевтични компании, ще лапа комисионни за милиони?!

петък 29.05.2015
Ово йе реформа! Нов скандал: Москов протеже на фармацевтични компании, ще лапа комисионни за милиони?!
BNews.bg четвъртък, 28 май 2015 г. 13:37 ч. -линк-

Здравният министър Петър Москов направи пореден зулум в здравеопазването.

Болниците вече няма да закупуват сами лекарствата и медицинските изделия, а това ще прави самият Москов. Грандиозен скандал!

След сливането на болници, сега Москов си разпростира пипалата, за да завладее корупционната схема по закупуване на медикаменти и медицински изделия. Министърът на здравеопазването еднолично ще определя фирми за доставката на лекарствата, като част от „реформите“ в системата на здравеопазването. Решение за овластяването на Москов е взето от Министерски съвет вчера.

Накратко, Москов еднолично ще обявява обществени поръчки, чиито критерии ще покриват определени вносители и производители на лекарства, след което ще задължава болниците да купуват лекарствата от министерството му. От взетото решение на МС става ясно, че

Москов става покровител на корупционния октопод по пласиране в лекарствената политика без да има коректив или контрол върху действията му.

Сделките от обществените поръчки ще генерират колосални комисионни не за хиляди, а вече за милиони левове.

Въпросът е # КОЙ стои зад „реформата“ на министър Москов или #КОИ фармацевтични компании стоят зад тази „реформа“.

Тези кръгове явно са решили, че не им се играе на дребно - търг по търг в болниците, а искат да лапнат цялата търговия за лекарства. Най-лесно е да се види кои са фаворизираните директори, а в скоро време и търговски фирми на лекарства, както и кои са тези, които останаха на улицата и им предстои да издухат супа.

Съмнителните действия на Москов изглеждат абсурдни в условията на пазарна икономика, където функцията на пазара се изземва от едно държавно ведомство, което ще може да диктува цените на лекарствата по своя преценка.

„Здравният министър ще организира обществените поръчки и ще сключва рамкови споразумения с вносителите, търговците и производителите на лекарства и медицински изделия, предвиждат правилата. След това чрез електронен търг болниците ще могат на базата на тези рамкови споразумения да поръчват на търговците доставка на нужните количества. Това ще става по индивидуални договори между търговеца и болницата, но само на цените, които е договорил здравният министър на централизирания търг“, пояснява 24 часа.

И всичко това за сметка на болниците – те ще трябва да плащат на тези фирми, които Москов е избрал, а не ръководството на здравното заведение.

Скандалното в случая е, че след инфарктен разговор между здравния министър и парламентарната група на ГЕРБ, той не могъл да отговори на въпросите им и мандатоносителите засега няма да подкрепят плановете му за реформа.
Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

Внезапно почина нашият колега маг.фарм. Иван Кръстев Тодоров.

понеделник 25.05.2015
Уважаеми колеги,
с прискърбие Ви уведомяваме, че внезапно почина нашият колега маг.фарм. Иван Кръстев Тодоров.

На 23.05.2015г. внезапно почина маг.фарм. Иван Кръстев Тодоров род. 07.04.1969г. в гр.Монтана, работил във фармацевтична компания Софарма АД, дирекция „Маркетинг“.
Завършил Фармацевтичен Факултет гр. София през 1995 г.

Поклонението ще се състои на 26.05.2015г. от 14.30 часа в катедрален храм „Св. Неделя“.

Управителният съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична поднася своите съболезнования на роднините и близките му.

Венелин Сапунаров магистър-фармацевт
председател на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична

Моля колегите, които имат актуална снимка на маг.фарм. Иван Кръстев Тодоров да ми я изпратят на майл.
Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

GlaxoSmithKline сменя стратегията си Британската фармацевтична компания избра нов председател, който да контролира реформите.

вторник 19.05.2015
в.Капитал Daily, 12 май 2015 -линк-

GlaxoSmithKline сменя стратегията си Британската фармацевтична компания избра нов председател, който да контролира реформите.

Докато британците избираха нов парламент, акционерите на най-големия производител на лекарства в страната - GlaxoSmithKline (GSK), избраха за нов председател на компанията сър Филип Хамптън, пише Financial Times. Неговата роля ще е да реформира показващия влошени резултати бизнес, за което се очаква да използва успешния си опит от други компании като Royal Bank of Scotland и J Sainsbury.

През миналата година приходите на фармацевтичния гигант са били с 6%, а печалбите – с 9% по-ниски спрямо 2008 г., когато изпълнителен директор на компанията става сър Андрю Уити. През същия период акциите на GSK се представят с 80% по-лошо от фармацевтичния сектор като цяло. "Компанията се намира в свободно падане на забавен кадър", отбелязва анализаторът от Bernstein Тим Андерсън.

Национална важност

Компанията е сред най-големите във Великобритания, като само банка HSBC и петролните гиганти BP и Shell имат по-висока пазарна капитализация в индекса FTSE 100. Ако спасителната мисия на Филип Хамптън в RBS беше от критична важност за финансовата стабилност на страната, то новата му задача е също толкова важна за научния потенциал на страната, както и за пенсионните фондове, които разчитат на дивидентите от GSK, отбелязва изданието.

Първото важно решение за компанията ще е дали сегашният изпълнителен директор ще запази позицията си. Андрю Уити работи в GSK от 30 години, което го прави уважавана и популярна фигура в компанията. Личното му обаяние обаче не е помогнало да се осигури доверието на инвеститорите. Критиците му го обвиняват в неуспех да обнови портфолиото на компанията, която все още разчита основно на продажбите на стари разработки като медикамента за астма Advair.

Същевременно компанията беше замесена в корупционни скандали в Китай, които вече доведоха до глоби в размер на 300 млн. паунда. Дружеството е изправено пред риска от допълнителни наказания от регулаторите във Великобритания и САЩ. "Уити има много високи качества, но бяха направени някои сериозни грешки. Нужен е някой, готов да взема тежки решения, защото репутацията на компанията на пазара е сериозно пострадала", коментира висш мениджър от друга фармацевтична компания, пожелал анонимност.

В миналото Хамптън не се е свенил да налага драстични решения като отстраняването на изпълнителния директор на RBS Стивън Хестер през 2013 г. В първите си изявления след назначаването му за председател на GSK той изрази надежда "сър Андрю да е тук още дълго време". Това ще е трудно изпълнимо, ако резултатите на компанията не се подобрят.

Нова стратегия

През миналата седмица изпълнителният директор обеща на акционерите "фундаментална промяна" в стратегията на GSK, която ще изведе компанията на печалба през 2016 г. Текущата година обаче се очертава да бъде поредната на загуба. Новите планове разчитат на нарастващото търсене на здравни продукти от потребителите в нововъзникващи пазари като Китай и Бразилия. Насочването към тези пазари трябва да позволи на GSK да понижи зависимостта си от развития свят, където фискалните и демографските фактори ограничават печалбите.

"GSK се позиционира така, че да се облагодетелства от мощните дългосрочни тенденции в световния здравен пазар", заявява Уити и изтъква, че спадащите продажби на лекарства като Advair в САЩ са сигнализирали за нуждата от нова стратегия, която да изключва пълната зависимост от ценовите нива в развитите държави.

Плановете включват преместване на фокуса от скъпи лекарства към по-достъпни и масови медикаменти, предназначени за средната класа в развиващите се пазари. Тази логика е залегнала при миналогодишната сделка с Novartis, при която GSK замени бизнес с лекарства за рак срещу ваксини и потребителски продукти.
Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

Европейска професионална карта получи магистър фармацевт доц. Асена Стоименова, дф, Изпълнителен директор на Изпълнителна Агенция по Лекарствата

вторник 31.03.2015
Председателя на УС на Регионална фармацевтична колегия София-столична магистър фармацевт Венелин Сапунаров лично предостави европейска професионална карта на магистър фармацевт доц. Асена Стоименова, дф, Изпълнителен директор на Изпълнителна Агенция по Лекарствата. Европейската професионална карта беше получена в офиса на колегията гр.София, ж.к. Изток , ул.А.П.Чехов.
Европейската професионална карта предоставя персонален достъп на магистър фармацевтите в България до специализирана медицинска информация, до продължаващи обучения за магистър фармацевти, инсталиране на електронен подпис и индивидуален достъп до професионалното досие на магистър фармацевта.

Full view
Full view
Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат
Отиди на страница  1 2 3 ... 280 281 282

Категории новини