Последни форум постове

  Тема Автор Преглеждания Отговори Последен отговор
Теми: 1185 | Отговори: 50440 | Преглеждания: 4183140
Важна тема Информационен сайт с фармацевтична насоченост (СПРАВОЧНИЦИ И ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ) Apteka Info 2390 36 Apteka Info
ср 01.04.2015, 10:19 
Няма нови съобщения Алтернативни лекарства! (НА ЛАФЧЕ :)) Свилен 324 1 benalgin
пт 30.01.2015, 18:09 
Няма нови съобщения [анкета] КАК ВИЖДАТЕ СВОЕТО ПОЛОЖЕНИЕ КАТО АПТЕКА В НАШЕ ВРЕМЕ? (НА ЛАФЧЕ :)) Кристиан 2130 4 gorgonita
вт 28.10.2014, 09:42 
PrintIdea.BG - Създай фото книга онлайн

Европейска професионална карта получи магистър фармацевт доц. Асена Стоименова, дф, Изпълнителен директор на Изпълнителна Агенция по Лекарствата

вторник 31.03.2015
От veskoto
Председателя на УС на Регионална фармацевтична колегия София-столична магистър фармацевт Венелин Сапунаров лично предостави европейска професионална карта на магистър фармацевт доц. Асена Стоименова, дф, Изпълнителен директор на Изпълнителна Агенция по Лекарствата. Европейската професионална карта беше получена в офиса на колегията гр.София, ж.к. Изток , ул.А.П.Чехов.
Европейската професионална карта предоставя персонален достъп на магистър фармацевтите в България до специализирана медицинска информация, до продължаващи обучения за магистър фармацевти, инсталиране на електронен подпис и индивидуален достъп до професионалното досие на магистър фармацевта.

Full view
Full view
Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

МУ-Варна дипломира първия си випуск магистър-фармацевти

вторник 24.03.2015
От аdmin
март 16, 2015 medicalnews.bg

Тази събота Медицински университет -Варна дипломира първият си випуск от магистър-фармацевти. Церемонията по връчването на дипломите на 33-мата абсолвенти се състоя в Държавна опера – Варна.

Отличник на випуска е маг. фарм. Весела Борисова, която получи парична награда от ректора на университета проф. Красимир Иванов, наградата на декана „Първенец на випуска” и парична награда от името на кмета на Варна. Българският фармацевтичен съюз отличи с награда първите трима абсолвенти по успех. Весела Борисова обяви, че ще продължи кариерното си и научно развитие като асистент в Катедра по предклинична и клинична фармакология.

Всички 33-ма млади магистър-фармацевти положиха клетвата на фармацевта, като повтаряха думите на декана на Факултета по фармация – проф. Диана Иванова.

За първи път бе връчена и специалната награда на Декана на името на „Проф. д-р Делчо Желязков“, който поставя основите на преподаването по фармакология в България. С наградата бяха отличени проф. Анелия Клисарова, ректор на университета в периода 2004-2012, доц. Д. Димитров, бивш декан на факулетета, и доц. С. Титева за принос при акредитацията на факултета.

Факултетът по фармация към Медицински университет – Варна е създаден с Решение на 40-то Народно събрание на Република България от 16 октомври 2008 г. В него се обучават над 300 студенти по фармация. През 2014г. МУ-Варна започна изграждането на модерна девететажна сграда, която ще бъде новият дом на факултета.
Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

В памет на Момчил Величков Велчев

сряда 11.03.2015
От veskoto
Уважаеми колеги,
искам да изразя моите съболезнования за нашият колега магистър фармацевт Момчил Величков Велчев,
един от загиналите в лавината.
Снега отне живота на един мъж в разцвета на силите, само на 34 години.

Поклонението ще се извърши Утре на 12.03.2015 г. четвъртък, 11 часа в ритуалната зала на Централни градски гробища.
Ритуала ще започне от 10.30 в дома на покойника и от там ще се пренесе в ритуалната зала на Централни градски гробища.

Текст от роднините:

Ще те следваме в мислите си
по хребетите заснежени,
Ще летим с теб спокойни, устремени
...все нагоре...
Ти си светлина и чистота,
ти си доброта и свобода.


С поклон пред колегата,
Венелин Сапунаров магистър-фармацевт
председател на УС на Регионална фармацевтична колегия София-столична

Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

Kампанията за набиране на бази за преддипломния стаж на студентите по фармация, випуск 2014-2015 г.

понеделник 19.01.2015
От аdmin
Уважаеми колеги,
препращам Ви информация относно кампанията за набиране на бази за преддипломния стаж на студентите по фармация, випуск 2014-2015 г. на сайта на Български Фармацевтичен Съюз на линк ( -линк- ) .

Искам да Ви информирам, че тази година 2015 г. записването е само от сайта на Български Фармацевтичен Съюз.

Регистрация на сайтовете на Регионална Фармацевтична колегия София-столична и Фармклуб няма да има.

Офисът на Регионална Фармацевтична колегия София-столична, както и УС на Регионална Фармацевтична колегия София-столична
няма ангажимент към регистрацията,правилата на записване и не раполагаме с информация, кой и кога се е записал.

Моля въпроси и запитвания по темата да се отправят към офиса на Български Фармацевтичен Съюз и телефоните посочени на сайта за записванията.

Моля не звънете по този въпрос в офиса на Регионална Фармацевтична колегия София-столична.

С уважение
Венелин Сапунаров
председател на УС на Регионална Фармацевтична колегия София-столична
Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

Факултетът по химия и фармация на СУ въведе дистанционно обучение

събота 13.12.2014
От аdmin
Факултетът по химия и фармация на СУ въведе дистанционно обучение
11.12.2014 г., zdrave.net

Факултетът по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски” дава възможност на своите студенти да се обучават дистанционно. Това стана ясно от думите на проф. Стефан Цаковски, който е ръководител на европейски проект за създаване на електронни форми за дистанционно обучение във факултета. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Проф. Цаковски каза, че са разработени 22 модула за дистанционно обучение, които обхващат основните дисциплини, преподавани във факултета. На разположение на студентите са виртуална библиотека, видео-лекции и видео-демонстрации на лабораторни упражнения. Те са достъпни на специален интернет портал. За работа със софтуера са обучени над 70 служители на факултета – преподаватели, технически и административен персонал.

Проф. Цаковски отбеляза, че дистанционното обучение дава възможност за коопериране на дейността на факултета с други университети, като за пример даде университет, намиращ се в Барселона.

Прочети/Напиши коментар: 2    изглед за печат
Отиди на страница  1 2 3 ... 279 280 281

Категории новини