Последни форум постове

  Тема Автор Преглеждания Отговори Последен отговор
Теми: 1185 | Отговори: 50436 | Преглеждания: 4155980
Важна тема Информационен сайт с фармацевтична насоченост (СПРАВОЧНИЦИ И ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ) Apteka Info 2130 33 Apteka Info
пн 02.03.2015, 10:39 
Няма нови съобщения Алтернативни лекарства! (НА ЛАФЧЕ :)) Свилен 214 1 benalgin
пт 30.01.2015, 18:09 
Няма нови съобщения [анкета] КАК ВИЖДАТЕ СВОЕТО ПОЛОЖЕНИЕ КАТО АПТЕКА В НАШЕ ВРЕМЕ? (НА ЛАФЧЕ :)) Кристиан 2041 4 gorgonita
вт 28.10.2014, 09:42 
PrintIdea.BG - Създай фото книга онлайн

Kампанията за набиране на бази за преддипломния стаж на студентите по фармация, випуск 2014-2015 г.

понеделник 19.01.2015
От аdmin
Уважаеми колеги,
препращам Ви информация относно кампанията за набиране на бази за преддипломния стаж на студентите по фармация, випуск 2014-2015 г. на сайта на Български Фармацевтичен Съюз на линк ( -линк- ) .

Искам да Ви информирам, че тази година 2015 г. записването е само от сайта на Български Фармацевтичен Съюз.

Регистрация на сайтовете на Регионална Фармацевтична колегия София-столична и Фармклуб няма да има.

Офисът на Регионална Фармацевтична колегия София-столична, както и УС на Регионална Фармацевтична колегия София-столична
няма ангажимент към регистрацията,правилата на записване и не раполагаме с информация, кой и кога се е записал.

Моля въпроси и запитвания по темата да се отправят към офиса на Български Фармацевтичен Съюз и телефоните посочени на сайта за записванията.

Моля не звънете по този въпрос в офиса на Регионална Фармацевтична колегия София-столична.

С уважение
Венелин Сапунаров
председател на УС на Регионална Фармацевтична колегия София-столична
Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

Факултетът по химия и фармация на СУ въведе дистанционно обучение

събота 13.12.2014
От аdmin
Факултетът по химия и фармация на СУ въведе дистанционно обучение
11.12.2014 г., zdrave.net

Факултетът по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски” дава възможност на своите студенти да се обучават дистанционно. Това стана ясно от думите на проф. Стефан Цаковски, който е ръководител на европейски проект за създаване на електронни форми за дистанционно обучение във факултета. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Проф. Цаковски каза, че са разработени 22 модула за дистанционно обучение, които обхващат основните дисциплини, преподавани във факултета. На разположение на студентите са виртуална библиотека, видео-лекции и видео-демонстрации на лабораторни упражнения. Те са достъпни на специален интернет портал. За работа със софтуера са обучени над 70 служители на факултета – преподаватели, технически и административен персонал.

Проф. Цаковски отбеляза, че дистанционното обучение дава възможност за коопериране на дейността на факултета с други университети, като за пример даде университет, намиращ се в Барселона.

Прочети/Напиши коментар: 1    изглед за печат

Три нови метода, чрез които сме следени в Интернет

сряда 10.12.2014
От аdmin
Три нови метода, чрез които сме следени в Интернет
digital.bg | 04 Декември 2014г.

Рекламодателите ни преследват от години с цел да намерят по-добри начини да ни убедят да си купим продуктите, които те ни рекламират. Триковете, които използват са много и различни, но напоследък те са се променили.

Ако сте от тези хора, на които по-голямата част от деня им протича в интернет пространството, навярно ще ви бъде интересно да научите повече за тези 3 нови начина, по които сме следени в Интернет. За тях можем да научим благодарение на PC Mag.

Преди това не пропускайте да прочетете повече за тези 5 настройки във Facebook, които трябва да промените веднага. Добре е и да внимаваме за тези 4 онлайн измами преди празниците. Причината е, че измамниците са много изобретателни и няма да пропуснат възможността да ви ‘атакуват‘ по време на празничния сезон.

1. Проследяване на снимки

Може да не знаете, но компаниите ни следят в Интернет, много често без ние да подозираме за това. Социалните медии предлагат един от най-добрите начини на фирмите да ни проследяват онлайн. Рекламодателите са разработили нова технология, която следи логата и продуктите, включени в снимките, които ние публикуваме онлайн. Много компании плащат на трети страни, за да следят изображенията в мрежата и да индифицират отличителните белези на конкретната марка и да идентифицират неща като усмивки, специфична среда и броя на хората в снимката. Ако тези снимки са качени в социални сайтове като Instagram, Facebook или Twitter, рекламните компании могат да си купят правата за тях в зависимост от условията за ползване на сайта без вашето съгласие. Единственият начин да опазите снимките си които качвате в Instagram и Facebook от тези търговци е да се научите как да заключвате профила си напълно.

2. Ангажираността ни в социалните медийни платформи

Компанията Nielsen притежава социален, маркетингов инструмент, който следи ангажираността на аудиторията в социалните медийни платформи. Компанията определя рейтингите на телевизионните предавания на базата на реакцията на обществото към тях в Twitter. Това е може би една от най-ваните причини, поради които почти всяко телевизионно шоу в момента е свързано с хаштагове. Рекламодателите искат да видят как зрителите реагират на различните предавания, за да знаят как и кога да реализират рекламните си кампании.

3. YouGov

YouGov е великобританска компания за маркетингови изследвания и проучвания на общественото мнение. Тя използва нов и малко странен начин за улавяне на нагласите на обществото. YouGov на пръв поглед, изглежда като всеки друг новинарски сайт, но той ви позволява да търсите информация за известни личности, телевизионни предавания, спортен отбор, политически лидер или музикант и по този начин да разберете по какво се различават хората, които ги предпочитат.

Преди време от Business Insider направиха проучване с YouGov за двете най-полярни марки в технологиите: Apple и Google. Хипотезата, че собствениците на Apple са склонни да пестят и имат малко по-висок социален статус отколкото хората с телефони с операционна система Android се оказа вярна. Но знаехте ли, че собствениците на Apple са големи фенове на Beyonce, докато тези на Android предпочитат Olly Murs?
Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

Цените на лекарствата са се удвоили в последните 15 г.

събота 29.11.2014
От аdmin
Цените на лекарствата са се удвоили в последните 15 г.
Форум на фармацевтичния и здравния бизнес в България разкри тревожни тенденции
Публикувано: 27 ноем. 2014, 13:01

Цените на лекарствата в България са се удвоили от 1999 г. до 2014 г. Това стана ясно днес на бизнес форум за фармацевтичния и здравния бизнес у нас, организиран в София от списание „Ентърпрайс”.

Ръста на цените бе обяснен с инфлацията в последните 15 години от представителя на IMS Healt Кунчо Трифонов и д-р Явор Янкулов. Според техните данни ръстът на лекарствения пазар за 2014 г. е 8%, като ръстът в аптечната мрежа е 6,5%, в болничния пазар – 15%. Най-голям е ръстът на онкологичните лекарства – 30% и това се дължи на факта, че в България са открити нови 38 000 случая на ракови заболявания. Забелязва се ръст и на медикаментите за диабет, за автоимунни и за тромботични заболявания.

В същото време са налице ниски разходи на медикаменти на глава от населението, тъй като българският фармацевтичен пазар съставлява едва 0,7%.

Рекордни продажби в аптеките със 70% ръст и стойност 195 млн. лева бележат хранителните добавки. От тази група на пазара се предлагат 3175 продукта. Според д-р Янкулов това се обяснява с традицията на българина да се лекува с нелекарствени средства, на лошото състояние на здравеопазването и проблеми с достъпа до здравеопазване, както и на новата прослойка потребители.

30% от българите се самооценяват като болни. 85% се оплакват от изтощение, 62% от сърдечносъдови проблеми, 75% от стомашни проблеми и над 90% от проблеми в ставите.

37% от българите са пушачи при 26% в световен план. Сред пушачите преобладават хората над 30 г. и мъжете. Те изпушват 13 цигари средно на ден. Едва една трета от пушачите са мотивирани да спрат цигарите при 86% в световен план. Това сочи представително изследване сред 600 души от 20 до 65 г. на института за маркетингови изследвания GFK България, представено на форума от Мария Момчилова.

„Как да бъде успешен фармацевтичният бизнес” – презентация на тази тема изнесе изпълнителният директор на Глаксо Смит Клайн България – Ксавие Пюеж.

Генералният мениджър на Тева Фармасютикълс Николай Хаджидончев говори за „Управлението на риска при въвеждане на нови генерични лекарствени продукти на пазара”.

Мария Ангелова от TBA Rent и търговският директор на Нобел Фарма – Танер Селимоглу споделиха добрите практики във fleet management на фармацевтичните компании.

Бяха представени и добрите практики на дистрибутори и аптеки. В този панел презентациите бяха: „Българският аптечен пазар – гледната точка на търговеца на едро” от изпълнителния директор на Софарма Трейдинг АД Димитър Димитров; „Перспективи и предизвикателства пред търговците на дребно на лекарства” от изпълнителния директор на Ес Си Ес Франчайз АД Красимир Славчев; „Здравеопазването утре – иновации и тенденции” от търговския директор на AOSSIA Bulgaria Мирослав Иванов.

Мара КАЛЧЕВА -линк-
Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат

Кирил Домусчиев е новият шеф на КРИБ. Собственикът на "Лудогорец" заменя Огнян Донев

петък 28.11.2014
От аdmin
Кирил Домусчиев е новият шеф на КРИБ
Собственикът на "Лудогорец" заменя Огнян Донев
Публикувано: 27 ноем. 2014, 21:22 | Обновено: 27 ноем. 2014, 21:22

Собственикът на "Лудогорец" бизнесменът Кирил Домусчиев е новият председател на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България - КРИБ. Домусчиев е избран от Общото й събрание, съобщи БТА.
Четиригодишният мандат на досегашния председател на работодателската организация Огнян Донев изтече тази година. Кирил Домусчиев е изпълнителен директор на "Хювефарма".

-линк-

Прочети/Напиши коментар: 0    изглед за печат
Отиди на страница  1 2 3 ... 279 280 281

Категории новини