Браво на аптеката!Това е действителната цена и само врътките на фирмите ги докарват да са безплатни за пациента и без надценка за аптеката.Има пределни цени и само те са задължителни и НИКОЙ не може да задължи аптеката да продава под тях.А Вие госпожо/господине е крайно време да се научите,че всяка услуга си има цена и да сте така добри да я заплащате.НЯМА НИЩО БЕЗПЛАТНО!!!Просто някой ,някъде плаща вашата сметка.
За фактура не може да има такса, просто защото са длъжни да я издадат при поискване. За ксерокс може, можете и да си ги снимате сами където ви е удобно. За лекарствата, не знам дали ги разпознах... Има максимални цени тук: [линк] една част плаща касата а останалото вие. Ако е Серетид 50/100 60 дози може да се доплаща 8,21 лв. ако другото е Сингулер 10 мг. може да се доплаща 28,09 лв. ЛЕкарствата наричани от НЗОК безплатни не винаги са такива защото в много случаи аптеката го купува за по-висока цена от колкото касата плаща.
Правила и политика на сайта и форумите! :: www.farmacia.start.bg
Колеги, не бива да отминаваме без реакция статията, към която е линка два поста по-горе. Нима не е скандално, че се говори за 'аптеки" за обекти, които очевадно не са такива?Откога слагането на надпис "аптека' е достатъчно? Защо ИАЛ, начело със своя ръководител, наш колега - т.е. - човек, запознат с принципите и морала на професията ни - си позовлява такова безпардонно "заливане с помия' на аптеките? Кои са тия "аптеки"? Кой е работел в тях? Дипломиран фармацевт ли е? Горещините тази година са форс мажорни за страната ни и сигурно много колеги са правили повече от възможното да изпълняват професионалните си ангажименти по правилното съхранение на медикаментите. Написаното за срока на годност намирам също за недопустимо. Всеки фармацевт съветва своите пациенти за този показател и им обръща внимание, че за някои медикаменти срока е различен от посочения върху опаковката, след отварянето им ( колирите) или след приготвянето на суспензия от гранулат ( на прима виста се сещам за антибиотиците, прведписвани от педиатрите) Мога да приема, че имаме различни виждания по много теми, но не и по отношение на морала и азбуката на професията ни!!!!
"Защото съм човек, нещо човешко ми е чуждо.Човек съм и някои хора са ми чужди проф. Витан Стефанов,катедра "философия" СУ"Св. Климент Охридски"
Колеги, не бива да отминаваме без реакция статията, към която е линка два поста по-горе. Нима не е скандално, че се говори за 'аптеки" за обекти, които очевадно не са такива?Откога слагането на надпис "аптека' е достатъчно?
Мисля, че сензацията е в основата на повечето публикации. Ето я и следващата, в същата медия - [линк] По отношение на статията за изтеклия срок и масовото предлагане на такива препарати, там нещата са много грозно поднесени, но и много неясни като произход и истинност. Дали тези акценти, с тази насоченост са били в основата на инфото от ИАЛ - никой не може да знае, преди да е получено потвържение или отричане от институцията. Но...как да стане това, когато отговорните фактори /УС на БФС и Комисии/ премълчават изнесените факти и по никакъв начин не се опитват да разберат истината и защитят имиджа на професията. Пък дали и колегата - шеф на ИАЛ - не си "отмъщава" по този начин на Председателя ни, заради караници и разправии на ВСФ в МЗ?! Нали помните, че на последните Дни на Фармацията, дори висши институции като ИАЛ, ръководени от магистри по фармация, не зачетоха форума с присъствие! Ако на подобни "излияния" в пресата и по медиите се отвръща с мълчание, то тази реакция би се приела като МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСИЕ с изнесените факти!
Magister MM
Чета ви от много време и всичко което пишете за Марешки е вярно но за съжаление за сега не се вижда нищо което може да го спре той продължава и продължава да съсипва фармацевтичния бизнес.Чета тук че предлагате да се стачкува но това според мен не е много удачен вареант .Нека да направим така както направиха алкохолните производители лична среща с премиера с министъра на финансите Симеон Дянков и Цветан Цветанов не е ли възможна от съюза на фармацевтите за да се запознаят всички те с проблемите на фармацевтичния бизнес за ниските цени на аптеки Марешки за това че отваря аптека до врата на друга аптека за всички проблеми които ни късаят.Марешки съсипа и опорочи всичко свързано с аптека фармацевт и лекарство и най лошо е че продължава да го прави .Толкова много магистър фармацевти сме така ли не може да се измисли нещо та да се спре този ад?
Mоже ли да си толкова наивен?Мислиш ли,че подобно явление е възможно без протекциите на държавата?И ако го няма марешки,нали друг юнак ще го замести-законите и всички нормативни актове се правят все за нечия изгода и после всички надават вой,когато случаен го подкара "през просото".
Ако случайно не знаете чии са билките на проф.Ламбрав, моля да се информирате - [линк]
Интересът ми към билките е още от дете. Но истински се свързах с тях, когато ми оперираха бъбрека. След изписването ми от болницата бях с диагноза “нефролитиаза” и заплаха от отстраняване на бъбрека, ако до няколко месеца не започне да функционира. Тогава изпробвах няколко билкови комбинации върху себе си и след време проф. Ламбрев, доц. Куманов и доц. Доновски се учудиха на абсолютното ми възстановяване. И до днес в аптечната мрежа се използват моите билкови рецепти, известни като “билките на проф. Ламбрев”.
[ Редактирано чт 26.08.2010, 23:17 ] АспиринЪ Била съм байрактарка, че какво лошо?