Колеги,на събранието обсъждахме неформално проблема с т.н. кворум и излезе едно нелошо предложение.А именно за делегиране на права за събрание,един фармацевт да представлява други трима или четерима.Ако идеята ви хареса бих предложил на конгреса тази поправка в устава.Нека не се лъжем че проблеми с кворума ще има и то не само в София,така ще се спестят средства и нерви.А,колкото до това колко са останали във форума да пишат ще кажа следното:да десетина са активни и пишат с имената си,повтарям с имената си,много се увеличиха анонимните и много се чете форума ето това е истината друго е като вдовишко плакане на чужд гроб.
Здравейте и от мен,виждам оформила се е нещо като дискусия в тази тема.Простете намесата на провинциалист в столичната тема,но то е само за да споделя опит,който ако сметнете за нужен можете да обмислите.РФК Пазарджик на учредителното си събрание имаше квалифицирано мнозинство и прие собствен устав,преди конгреса.В този устав се приема опцията един член да представлява чрез пълномощно още един член на същото РФК.Практиката показа от последното събрание ,че тази опция има смисъл.Проблем с кворума вече има почти на всякъде и това е нещо ,което ще трябва много сериозно да се анализира.Техническото решаване е само едната страна на анализа.По-сериозната част е как да извадим хората от апатията,как да извадим дори себе си от там,как да ги мотивираме,така че не да ходят да си плащат членския внос от страх от изключване,а защото усещат принадлежност,защото така искат,защото активно искат да влиаят.И не мислете ,че просто говоря високопарно,много пъти съм го писала,един генерал без армия,която да му вярва е нищо,но и генерала трябва да си заслужи армията.Говоря съвсем общо и не визирам никаква конкретика.Да се застраховам предварително от превратно тълкуване на думите ми.С това общо взето завършваше и доклада ми пред колегите от Пазарджик,темата за апатията ,но и за необходимостта точно сега в този момент да ковем следващите 3 години,вместо да оплакваме жално съдбата си.
Апатията е нещо страшно и затова наистина трябва сериозно да се замислим по въпроса с кворума.Един бегъл анализ на събранието в София(това което се проведе и това което пропадна) показа по недвусмислен начин че в София има 500-600 колеги идват винаги и това това е една сериозна част,която може да представлява останалите колеги.Нека не забравяме че повечето колеги работят в аптеки.Още по-лошия вариант с който се сблъсках разнасяйки покани за събранието е че собствениците не са фармацевти и не ги интересува събранието,а колегите имаха желание и право да присъстват.
Аз мисля че това с пълномощното трябва да е последен вариант. Не е ли по-добре тези, които не са плащали членски внос последните 3 или 6 месеца да не се броят за кворума. Не да бъдат изключвани, а просто да не участват като бройка.
The fuckin' winner is...
[линк]Поздрав за Веско и всички Весо-подобни дъмпингиращи профани...и за служителите на НЗОК и всички РЗОК разбира се
Столичната фармацевтична колегия ще има делегати на конгреса на БФС 10 февруари 2010 | 12:43 | Агенция "Фокус" София. Регионална фармцевтична колегия София-столична ще има делегати на конгреса на Български фармацевтичен съюз (БФС). Това каза пред Агенция “Фокус” председателят на колегията Венелин Сапунаров. Столичната колегия беше заплашена да няма делегати на конгреса, тъй като на 24 януари не бе събран необходимият кворум за отчетно-изборно събрание. Вследствие на това бе свикано ново събрание, на което вече се е събрал необходимият кворум. На събранието Сапунаров е избран за втори мандат като председател на колегията. Негови заместници са магистър фармацевт Илко Гетов, доцент и магистър фармацевт Станислав Цанков. Софийската колегия избра и излъчи 140 делегата, които ще я представляват на конгреса на Българския фармацевтичен съюз през месец март. Софийската колегия е изготвила и раздала членски карти на своите членове, с които те да се легитимират като фармацевти пред лекари, стоматолози и пациенти. Картите са като познатите на пациентите дебитни и кредитни карти, с които работят банките. На тях са изписани имената на фармацевта, неговият уникален номер, под който е заведен в Софийската колегия, както и печата на колегията. Това се прави за пръв път за фармацевти в България и е заимствано от сродни организации в Европа, обясни Сапунаров. На отчетно-изборното събрание са оформени следните приоритети за работа пред новото ръководство: налагане на европейски фармацевтични критерии на територията на София с цел фармацевтите да бъдат подготвени с възможността да практикуват свободно професията си на територията на Европейския съюз; осъществяване на мероприятия свързани с изискванията към фармацевтите като наблюдавана професия в Европейския съюз; борба с нелегалните или незаконните аптеки на територията на София; изготвяне на карта на аптеките на територията на София със съответната информация, която да е достъпна за пациентите 24 часа в интернет; договаряне на нов балансиран договор между НЗОК и изпълнителите аптеки; изграждане на двустранни взаимоотношения с фармацевтичните организации от страните в Европейския съюз; надграждане на отношенията със столичните колегии на лекарите и зъболекарите; запазване на аптеката като здравно заведение, каквато е ита практика. Цветомира ГЕОРГИЕВА
[ Редактирано ср 10.02.2010, 15:44 ] АспиринЪ Била съм байрактарка, че какво лошо?
Колеги,на събранието обсъждахме неформално проблема с т.н. кворум и излезе едно нелошо предложение.А именно за делегиране на права за събрание,един фармацевт да представлява други трима или четерима.Ако идеята ви хареса бих предложил на конгреса тази поправка в устава.Нека не се лъжем че проблеми с кворума ще има и то не само в София,така ще се спестят средства и нерви.А,колкото до това колко са останали във форума да пишат ще кажа следното:да десетина са активни и пишат с имената си,повтарям с имената си,много се увеличиха анонимните и много се чете форума ето това е истината друго е като вдовишко плакане на чужд гроб.
Заги, аз предлагам да се делегират предствителни функции само на един фармацевт, който да ни предствлява всички по т.нар. събрания! Ол фор уан, енд уан фор ол!!!
[линк] ...Wicked mind is a weapon of mass destruction...
А,щом този единия дето предлагаш да ни представлява ще говори на английски,нека да е Христо Стоичков той поне го знае,за разлика от ония бушмени дето го ебават.
Незнам английски,но за сметка на това българския ми е чист без диалекти.За една година обещавам да понауча сносен английски.Всепак се кандидатирам за председател на БФС,а не на Кралското дружество на фармацевтите.В момента работя за индийска компания и ни натискат да учим хинди.Имам и любима дума - мудра.
Да ,ти председател , Руен зам председател, би ли разказал какво си направил до сега за съюза? Кой си ти къде работиш ,защото мисля че лъжеш ,че работиш там?
Драги ми анонимко,изчакай до утре и ще получиш отговор на въпросите си.Един приятелски съвет незалагай на тази комбинация председател и зам.председател.